Monday, January 31, 2011

Allah sembunyikan dulu pelangi itu...percayalah! ~

salam penuh keredhaan...

alhamdulillah...
mungkin itulah selayaknya saya ucapkan...biarpun hati seakan terluka..terlalu terluka...!


tak sangka,sesuatu yang saya terlalu 'benci' dulu,rupanya kini saya terlalu 'sayang'.....saat saya terimanya tadi,Allah sahaja yang tahu perasaan saya...~mungkin saya bukan seorang yg emosi...jadi saya sembunyikan dulu rasa itu di hati saya...melihat rakan2 saya semuanya seakan gembira,saya tebalkan dulu rasa nie....tapi saat sahabat saya,Amirah Zaid mengeluarkan kata2 itu,hati saya dah tak mampu menahan...~rupanya begini rasanya apabila kecewa....apa2 pun semua dah terlambat..Allah dah tentukan takdir saya seiring usaha saya...ya!seiring usaha saya!....

sahabat saya 4 orang berjaya mendapat 10 mumtaz (muaz,hisyamuddin,badriah dan nisa')...dan saya?usah ditanya.....!taqdir saya sama seperti Amirah Zaid,Salama,T-syam...alhamdulillah bukan di pangkat maqbul atau rasib..

abah seakan sedih apabila melihat keputusan saya...dia terlalu inginkan MUMTAZ ! ~asif abah...
dan abah terlalu inginkan saya ke mesir...seperti yang saya katakan dulu...

mungkin saya terlalu ego~selalu melawan kata2 abah,walaupun saya memang ingin ke bumi barakah tu lama dulu...tapi,saya katakan saya tak berminat dgn bahasa arab..kenapa saya buat begitu..?saya sendiri kurang pasti..dan tadi,abah katakan seakan2 begini :-

"takpelah..abah suruh kakak ambik nape yg kakak  dop suke,kekgi jem pulok.." ~tahukah abah kata2 itu seakan memujuk?...

dan ummi~bila ditanya,ini jawapannya : "boleh doh gi mesir..."

~subhanallah..terlalu besar harapan mereka...mampu ke tak saya pikul amanah tu..!terlalu berat rasanya...
~apa2 pun saya terlalu harap redha mereka,walaupun saya kurang redha dengan semua ini...!(ish cakap ape nie)..?


p/s : saya yakin,Allah sembunyikan dulu pelangi tu..!
p/s II : mugkin kena usaha lebih jika saya mampu kesana..!
p/s III : Allah~munculkan pelangi itu nanti yea...!---> biar tenang hati ni... 

4 comments:

  1. salam ukhwah...
    firstly tahniahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh n mubarok u have arrived in the end of this not like me..and for your taqdir,dont worry der, fikir jew ko dah berjaya........ko mmg berjaya!....alah ok lah tuh.....belajar agama nih xsemesti cemerlang disitu jew...ade banyak lagi bahan pengukur nyer...i am telling to the person that already know....huuhuhuh
    korang bukan belajar math or financial semua dikur melalui cara untuk dapat jawapan...heheeh3

    btw...cmner akhowat Metha yang len?selain aisyah saper dapat mumtaz lagi?
    n what about your future?do u have plans now?

    ReplyDelete
  2. salam naz..
    kadang2 entry kamu ni memang menyentuh perasaan da, pepepun..ucapan tahniah buat kamu kerna dapat better dari exam2 dulu, kite akhowat metha tetap same, hanye berbeza sedikit jew point n 2 xbermakne ape2 pun..insyaAllah, kite akan tetap together naz..
    kamu jangan sedih banyak2..sabow neh, bukan mak ayah kamu ajew, mak ayah saye pun same..huhuhu

    .............p/s:naz, saye bertandang kat rumah kamu nanti er, hehehe

    ReplyDelete
  3. depikir> w.aishah saje akhowat yg dp mumtaz...
    dan perancangan dimasa depan belum difikir..~mungkin bila hilang kecewa ni dulu :D


    aisyah_syahirah>alhamdulillah shah,same2 kita doakan kejayaan kita di masa depan...

    ReplyDelete
  4. ..naz, agak2nye kapan erk kecewa kamu tu bisa hilang, gue enggap suke lihat kamu sedih2an, gue enggap bisa tu semua..
    mz on9 gune berukband, first time gue tengok jename tu, hehehe

    ReplyDelete