Tuesday, January 25, 2011

kisah JIHAD...!

assalamualaikum w.b.t.
salam mengharap maghfirah dari-Nya....

dah lama rasanya jari saya tak menari2 di atas keyboard nie.....bukan apa,idea seakan-akan menjauhkan diri dari saya....huh..!

ade jugak yang mntak saya buat post terbaru.....tp entahla...saya agak sibuk + xde masa....oklah disebabkan saya nak combine semua cerita dlm satu post aje,so better sy upload gmbr bbnyak....



HARI AKHIR






 hari terakhir bergelar cikgu di SRABZA.....mcm2 kenangan kat sini..pengalaman pun banyak...rupenya bukan senang nak jadi cikgu..amat2 susah...nak2 bile kena ajar student yang langsung tak kenal huruf...kdg2 trtekan jugak...bising tak yah ckp lah....kena bwk rotan baru kurang sikit bising...pic kt atas nie student kelas saya> 2 Ibnu Sina..dan budak pengawas tu namanya Ishaq Nur..pelajar tahun 5..

dan pic bwh sekali dan dia di sebelah kanan..!itulah ANAS AZIZI...!



GAJI PERTAMA

petang dalam jam 5.oo,saya ajak satu famili pergi makan..seronok bila ade duit pastu belanja org makan..!dan ini gambar2 sepanjang sepetang menghabiskan duit gaji!hehehe...

ummi dan abah  
 abang dan by
 girl dan adik
dan ini....penyebab habisnya duit gaji itu..hahaha!




PAS GANTI UMNO

keadaan memang sesak sangat...kutipan derma belah siang dah RM25 ribu......dan belah malam RM 25 ribu tp xhabis kire lagi......

ALLAHU AKBAR...!







TENANG

dan akhirnya,saya dan keluarga kecuali abang ke pernamaan calon di Dun Tenang N5...jam 3 petang,lepas solat jumaat,kami bertolak...sampai kat masjid Labis dlm jam 11.30 malam dan bermalam disana....

 berjalan ke tempat berkumpul
 Palestin di Malaysia..?
 by (muhammad naqiuddeen)
 ~ke tempat penamaan calon
 bersedia dengan  TENANG...!
 ~beribu-ribu memberikan sokongan : moga jadi saham di akhirat....
~berjihadlah ke gerbang jasa..kalah menang bukan alasannya..sucikanlah niat di hati..hingga yakin kemenangan janji Rabbi........TAKBIR!ALLAHU AKBAR!~

2 comments:

  1. Allahuakbar..hati ini ingin islam terus tertegak dibumi Malaysia..Pemerintahan berdasarkan islam..insyaallah.ameen

    ReplyDelete
  2. ~insyaAllah,islam pasti tertegak!
    jgn bimbang...!

    ReplyDelete