Thursday, September 15, 2011

saya,mereka dan kasut mahal itu~

hampir seminggu saya di bumi Sweileh..
alhamdulillah..semuanya ok..cuma cuacanya agak sejuk~
pagi2 nak ambik wudhu' memang mengigil2..

ni baru fatrah soifi..kalau syita',wallahu a'lam ^^

pagi tadi ke rumah Ust Anwar,isterinya kak Liza mengajak kami (pelajar baru) utk sarapan bersama..saja mahu bertaaruf~

tengaharinya pula,ikut kak Nazirah ziarah sahabatnya yang baru lepas melahirkan anak,di Irbid..namanya Abrar al-Itqan...
alhamdulillah,berpeluang ke Irbid..jaraknya sama dari Dungun ke Kuala Terengganu..satu jam..!
sepanjang perjalanan,memang membosankan..!sama seperti di Malaysia~
cuma di Malaysia dgn ladang kelapa sawitnya jika mahu ke Johor ^^
disini,dengan bukit2~agak membosankan..!

sampai di Irbid,terserempak sekumpulan pelajar Malaysia....pelajar MAIDAM ~
terserempak juga dengan 2 pupu (yeke ummi..?) Athiroh..tapi xsempat berbual2..nanti ada masa,saya datang lagi..bolehla kalau nak jemput ke rumah ^^

petangnya,bersusah2 mengangkut barang dari rumah senior ke rumah baru kami~alhamdulillah..rumah baru kami amat selesa...dah macam hotel..~
tapi...tuan rumah agak pembersih....dia akan spot check bila2 masa..(ish..dah mcm smaasza la pulak)



p/s : oh ya..! kasut school saya yang 'mahal' tu dah kene curi (ummi x tahu lg ni.. -_- ) time nak balik dari rumah kak Liza~

p/s II : malamnya terus beli kasut baru.. 6 Dinar je :)

p/s III : ke negara arab ni kena banyak bersabar..lebih2 lagi bila jauh dari ummi,abah (T_T)
        





 

3 comments:

  1. Haaaa..............Kasut SCHOLL yg mahal tu dh kena curi....Lain kali lebih cakna pd setiap perkara dn tindakan.sbb semua perkara skrng t/jwb sdn bhd...

    ReplyDelete
  2. ye ummi..hilang..kjp je pon tnggl kt luar tu..ish2..kat sini mmg xleh tnggl brg kt dpn pntu~
    sedih laa... (-_-)

    ReplyDelete
  3. salam naz ^_^

    cepatnyee masa berlalu, dah hampir 1 minggu yeee...pagi td p anta farhana kt a.port,
    leh tahan gok ujannyee...huhuhuuu...


    **moge sihat n 'kuat'**

    ReplyDelete