Tuesday, September 13, 2011

Jordan,saya disini ^^

Alhamdulillah~
setelah 8 jam terbang dari Malaysia,13 jam transit di Jeddah,kembali 'terbang' 2 jam berikutnya..akhirnya,sampai juga saya di bumi Syam ini....

JORDAN~

sepanjang perjalanan,macam2 perkara dan suasana baru yang nak atau tak terpaksa saya alami~

mula2 masuk kat airport Jeddah,semua agak terkejut dan masih takut2...

kenapa...?

kerana......kami sekarang,bukan lagi majoriti,tapi minoriti~

selama ni,cuma dengar dari mulut ustaz2 yg pernah belajar kt negara arab yang org arab agak kasar..tapi sekarang,saya terpaksa alami sendiri...

berebut nak ke tandas,ditolak dengan 'dahsyat'nya,cakap kuat2...Allahu rabbi~
patutlah ade org arab puji : Malaysia bagus..! ^^

sampai di Queen Alia airport,saya disambut oleh ajk SPB mantiqah Amman~
kawan2 lain semua dibawa 'lari' oleh ajk SPB mantiqah masing2..

tepi2 jalan ke Sweileh,macam jenis buah dan sayur..ish..segar2..kalau ummi ade kat sini,memang hari2 la masak sayur...

sampai di Sweileh,terus diajak makan tengahari di rumah Kak Bad (isteri kpd pelajar PhD WISE)...



*gambar*

sebahagian yang menghantar

Saudi Arabian Airlines

lauk kambing 'PERTAMA'

'hotel mewah' kami ketika transit 13 jam di Jeddah

sarapan pagi sebelum ke Jordan

banyak lagi gambar~tp lepas2 nilah yea ^_^

transit di Jeddah,hari terasa seakan berganda~bygkan sampai di Jeddah jam 6 petang waktu Jeddah dan 11 malam waktu Malaysia..mata orang Malaysia ni dah ngantuk yang amat...dan akhirnya tertidur jam 3 pg waktu malaysia,10 mlm waktu Jeddah...tidur punya tidur,terjaga jam 5.30 pg waktu Malaysia tp di Jeddah masih jam 12.30 pg...

bangun dr tidur,terus cuci muka dan pegi makan 'malam' ^_^

dan kami kembali TIDUR...yang ni pulak waktu tidur org Jeddah ^^

6 comments:

  1. hehehe..

    selamat menempuh 'alam baru' la cik adik comey!!!

    blajo sungguh!!

    otai sangat tuh lepak celah tu je.kang musolla epot tu ade.bakpe dok gi wat solat tasbeh situ??ish2..

    ReplyDelete
  2. musolla penuh ngan org pakistan,india....
    bau aje..pergh..!
    xthn lame2 dlm musolla

    ReplyDelete
  3. salam adik naz kite....

    Alhamdulillah....akhirnyeeeee ^__*

    moge terus 'bersemangat' menghadapi kehidupan di bumi jordan....

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, sampai juga dibumi cita-cita akhirnya.. sujud syukur dan betulkan niat. Selamat bermusafir dan mermukim di bumi syam. Tapi ladi advanture kat Mesir.. tu baru sikit.. hehe..

    ReplyDelete
  5. kak cik : ye..! akhirnye..!
    in syaa Allah akan terus bersemangat ^^


    aminmenulis : baru sikit..?

    ReplyDelete
  6. wah wah, tahniah. bahasa arab la plk lps ni. kekeke

    ReplyDelete